Menu

Czytaj dalej

Filozofia

W restauracji POLKA dzielimy się z naszymi Gośćmi różnorodnością i obfitością tradycji polskiego stołu. Można tu zjeść typowe dania kuchni polskiej oparte na produktach sezonowych, z elementami regionalnego folkloru. Menu restauracji zdecydowanie korzysta z wyjątkowego położenia tego miejsca – wśród gór, lasów, rzek i pól. W karcie dań znajdują się potrawy zero waste przygotowywane w zgodzie z naturą.

Menu sezonowe

Sezonowe menu odpowiada poszczególnym porom roku. Dlatego doskonałym daniem w najbliższych miesiącach będzie jagnięcina beskidzka, a także talerz serów i wędlin wyrabianych w najbliższej okolicy. Zima, to również czas warzyw korzennych i kiszonek, które są naturalnymi probiotykami. Powstają one na miejscu, według sprawdzonych przepisów. Szef kuchni poleca w najbliższym sezonie krem z kiszonej kapusty podawany z krokietem z żeberek i paluchem drożdżowym z kminkiem. Na deser serwuje pyszne pączki z dyni nadziewane kozim serem.

Karta win

Karta win w POLCE to owoc naszych poszukiwań i pasji. Starannie dobrane i wyselekcjonowane wina doskonale komponują się z daniami serwowanymi przez Szefa Kuchni. Wina z dalekich i bliskich regionów świata to wyjątkowa podróż w krainę różnorodnych tradycji i smaków.